Er zijn twee dingen van blijvende waarde
die ouders hun kinderen kunnen meegeven: wortels en vleugels

Nieuw-Zeelands spreekwoord

Scheiding betekent het einde van een relatie tussen twee volwassenen, maar niet het einde van de relatie tussen ouder en kind. Kinderen blijven de ondersteuning en de liefde van hun ouders nodig hebben. Voor een kind is het het beste als ouders hun verantwoordelijkheden en beslissingen over hem kunnen delen. Dat betekent dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen (ex) partner zijn van elkaar en ouder zijn van uw kind. De manier waarop ouders uit elkaar gaan en omgaan met hun conflicten heeft een zeer grote invloed op de ontwikkeling van kinderen. Het is dus belangrijk dat de ouders -maar ook de kinderen- goed begeleid worden.

Villa Pinedo
Soms is er tijdens en na de scheiding te weinig ruimte is voor de gedachten en gevoelens van kinderen. Voor ouders is het confronterend maar geeft het ook duidelijkheid om eens een kijkje te nemen op de site van Villa Pinedo. Kinderen kan het steunen om te zien dat ze niet de énigen zijn. Villa Pinedo is opgezet door en voor kinderen van gescheiden ouders. Lees de open brief die zij hebben opgesteld als “wake-upcall” voor alle gescheiden ouders.

Meer informatie
Voor ouders die van plan zijn te gaan scheiden is het een aanrader om de online training van Villa Pinedo te volgen. Daarbij krijgen zij ook het informatieve boek “Aan alle gescheiden ouders”.